Menü Bezárás

Pozsonyi séta Rétén

Posonium, Pressburg, Prešporok, Pozsony…
Ha megkérdezzük az újkori embert, hogy mondjon az egykori fővárossal kapcsolatban öt látnivalót, akkor a váron és a Szent Márton dómon kívül a többség bajban lenne. Ízléstől függően még csak-csak érdekességként hivatkoznának az Új hídra, a Slavín panorámájára vagy a rádió épületére, azonban a sort már csak az Aupark és az Eurovea féle bevásárlóközpontokkal folytatnák.

Ezen látásmód szélesítése érdekében végez hiánypótló tevékenységet Brogyányi Mihály pozsonyi helytörténész és idegenvezető, aki hosszú évek óta vezet pozsonyi sétákat a belvárosban és ejti ámulatba a résztvevőket lexikális tudásával az épületek, valamint a helyszínek történelméről, érdekességeiről, titkairól.


Brogyányi Mihály 2024. február 9-én, péntek este 6 órakor a rétei közösségi házban tart előadást a Magyar Királyság volt fővárosának dicső és felemelő pillanatairól éppúgy, mint a hanyatlás és tragédiák láncolatáról, mely események nagy mértékben hozzájárultak a modernkori város jelenlegi építészeti és közösségi arculatához. 

A belépés díjtalan, a Terra Rethe polgári társulás minden érdeklődőt szeretettel vár.

(Terra Rethe)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük