Menü Bezárás

Hazajáró közönségtalálkozó Rétén

Ez év elején a Kárpát-medence szerte nagy népszerűségnek örvendő Hazajáró turisztikai és honismereti magazinműsor stábja a Szenci járásba látogatott. A járási székhelyen kívül többek közt Boldogfa és természetesen községünk is szerepelt a bakancslistájukon. A több napos januári forgatás eredményét az M5 és a Duna World televíziók tűzték a műsorukra. Amennyiben márciusban lemaradt a premierről, IDE KATTINTVA visszanézheti a teljes adást.

„A műsor két „főhőse”, egy anyaországi és egy felvidéki fiatal, nekiindulnak, hogy minden irányban átlépve a trianoni határokat, keresztül-kasul bebarangolják a Kárpát-medence varázslatos tájait. Végtelen vándorútjuk során hol gyalog, hol autóval, busszal, vonattal, megint máshol szekérrel, kerékpárral, kenuval vagy éppen lóháton haladnak. Barangolásuk során – Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken és az Őrvidéken – találkoznak nemcsak porladó és megújuló kulturális és történelmi emlékekkel, természeti szépségekkel, de megismerkednek az elszakított területeken élő magyarok életével, örömökkel és nehézségekkel teli sorsával is.
Ezek az egymásra találások életre szóló barátságokat szülnek magyar és magyar között. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, nyüzsgő nagyvárosokig és vidám hangulatú szabadidős programokig – megannyi magyar emlék és élmény kíséri a „Hazajáró” soha véget nem érő útját.”

Községünk abban a megtiszteltetésben részesül, hogy Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor 2024. szeptember 25-én visszalátogat hozzánk egy közönségtalálkozó alkalmáig, ahol az egyes műsorokból kimaradt élményeikről és kulisszatitkokról is mesélnek majd, mindezt vetítéssel fűszerezve.

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk szerda este 18:00 órára a rétei kultúrházba.

(Terra Rethe)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük